Persoonlijk kussen

Een goed kussen is zeker niet minder belangrijk dan een paar goede schoenen.

De spieren van de nek zijn geen sterke spieren te noemen, terwijl het hoofd toch 7-8 kilo weegt. Daarnaast moeten de nekspieren per dag 14- 17 uur het hoofd dragen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de voeten welke gemiddeld 4- 6 uur belast worden. Een laatste feit is dat stress; heden ten dage bijna niet te voorkomen; als eerste neerslaat op de nekspieren. Stress zorgt voor extra aanspanning van de nekspieren terwijl dit niet nodig is. Hierdoor ontstaan er frequent nekklachten.

Middels onze behandelmethode “los, lang en sterk maken” worden de nekklachten opgelost. Indien er gewrichtsklachten zijn versturen wij u ook door naar onze chiropractor. Vervolgens is het de zaak de nekklachten in de toekomst te voorkomen.

Een nek kan ontspannen; of zeg herstellen; als deze goed ondersteund wordt. De beste houding is de liggende houding. Een goed kussen is onontbeerlijk; eigenlijk een noodzaak. Een goed kussen heeft een goede vochtregulatie; een hoofd zweet 10-12 liter per jaar, dient het hoofd optimaal te ondersteunen tijdens uw persoonlijke slaapgewoontes en ruimte te laten voor uw schouders.

Wij hebben, vergelijkbaar met schoeisel aanmeten, samen met Jonk kussenfabriek te Volendam een “persoonlijk kussen” ontwikkeld. Dit kussen wordt door uw fysiotherapeut opgemeten en vervolgens krijgt u een testkussen mee. Na deze periode kunt u het kussen aanschaffen en of het kussen nog meer laten aanpassen.

De kosten voor dit op maat gemaakte kussen is € 150,-. Dit kussen gaat 8- 10 jaar mee.
Per jaar geven wij enige honderden euro’s per gezin uit aan schoenen en enkele euro’s aan een kussen, terwijl we een kussen 6-9 uur per dag gebruiken.

Personaliseer uw kussen; neem vrijblijvend contact met ons op!