Wat doet stress?

Stress is spanning en hoeft niet altijd negatief te zijn. Het brengt je lichaam is een soort staat van paraatheid die je lichaam gereed maakt voor actie. Onder andere je bloeddruk, hartslag en spierspanning wordt hoger. Dit komt door de hormonen adrenaline en cortisol. Hierdoor kunnen wij weerstand bieden aan de ‘bedreigingen’ die op ons afkomen: de ‘fight of flight response’. Als de dreiging voorbij is gaat je lichaam uit deze modus en glijdt de spanning weer van je af.

Indien de stresssituatie langdurig is, dan blijft het lichaam te lang in deze staat van paraatheid. De stresshormonen (adrenaline en cortisol) blijven te lang in hoge concentratie in het lichaam. Dit kan zorgen voor onder andere hyperventilatie, slapeloosheid, koude handen en voeten, wazig of dubbel zien, hoge bloeddruk, hartklachten, maag- en darmklachten, duizeligheid, slechte weerstand (vatbaar voor ziektes en infecties) en vertraagd herstel van blessures. Ook klachten als nek-, hoofd en rugpijn zien we vaak terug bij mensen die langdurig onder druk staan en hier stress van ervaren. Het lichaam herstelt niet en heeft moeite met ontspannen.

Heb jij het vermoeden dat dit bij jou het geval kan zijn? Vraag dan om advies aan jouw fysiotherapeut! De fysio kan je hier meer over vertellen en je begeleiden naar ontspanning en herstel.

Contact

Kirchhoff Fysio
Vestigingen in Amsterdam, Almere, Amersfoort, Baarn en VolendamKirchhoff is sponsor van het Beterhoek

Kirchhoff is sponsor van het Beterhoek

Geplaatst op: 2018-09-11

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Waterland Ziekenhuis te Purmerend.. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpe...

Lees meer Meer nieuws
Rugonderzoek bij Kirchhoff Fysiotherapie

Rugonderzoek bij Kirchhoff Fysiotherapie

Geplaatst op: 2018-01-08

Regelmatig last van Rugklachten. Doe dan mee met het Rugonderzoek bij KirchHoff Fyio in Amsterdam, Baarn, Amersfoort, Almere of Volendam. 

Lees meer Meer nieuws
  • Meer dan 27 jaar ervaring in het oplossen van klachten met de speciaal ontwikkelde behandelmethode.

  • Intern grote sportcentra met alle denkbare faciliteiten. Zowel ’s avond als in het weekend geopend.

  • Persoonlijke aandacht en jouw lichaam in balans brengen staan bij ons centraal.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.